Penedès


Penedès

Penedès distriktet, der ligger sydvest for Barcelona, er først og fremmest kendt for Cava. Ifølge de spanske regler må man gerne lave Cava andre steder end i Penedès, men 95 % af alt Cava bliver lavet her. Cava laves primært på druesorterne Xarello, Macabeu og Parellada. Cave skal laves på méthode traditionnelle, eller méthode champenoise, som den hed tidligere. Metoden kræver to gæringer – en på fad/i tank og en i flasken, og regnes for den ”fineste” metode til at lave mousserende vine på.

På trods af at Penedès først og fremmest er kendt for sine gode Cavaproducenter byder Penedès også på gode hvidvine, rosévine og rødvine.

Producenter: druer.dk forhandler vine fra følgende producenter i Penedès:

Castell d’Age laver økologiske, biodynamiske og særdeles velsmagende Cava’er og andre vine.
Castell d’Age er en af de producenter, jeg er rigtigt glad for at have i webshoppen. Her producerer anden og tredje generation økologiske og biodynamiske Cava’er og vine. Anne Marie Comtesse er anden generation på stedet, og det er hende der konverterede vingården til økologisk produktion. Hendes datter Olivia Junyent, tog skridtet videre og begyndte at drive vingården efter biodynamiske principper.

 Castell d’Age Logo

Castell d’Age


Penedès:
druer.dk forhandler følgende vine fra Penedès:




 
 
    Google+     

© druer.dk Rugaardsvej 5 8680 Ry +45 91 54 86 80