Rosévin

Rosévin har et blakket ry. Rigtigt mange kender rosé som en forfriskende, kølig men ellers ligegyldig sommerdrik. Det er måske lidt velfortjent, for der er meget ligegyldigt rosévine på markedet. Det skal ikke holde dig fra at prøve gode roséer! Der findes både de lette forfriskende typer, men der findes også mere komplekse rosévine som passer til mad.

Hvordan bliver rosé så lavet? – Bliver rødvin og hvidvin blandet indtil farven passer? Det korte svar er NEJ… Og så alligevel. Roséchampagne kan faktisk laves af en blanding af rødvin og hvidvin, der så gærer videre til den færdige Champagne. Bortset fra undtagelsen med Champagnen, kan man dele rosévinsproduktion op i to forskellige metoder.

Der er ”Rødvinsmetoden”, hvor man begynder som om der skulle laves rødvin. I store gæringskar ligger druemosten, og resterne af drueskallerne flyder øverst i karet. På et tidspunkt tapper man den roséfarvede druemost fra bunden af karet. Resten af mosten fortsætter processen længere og optager mere af farver fra skallerne og bliver lavet til rødvin.

Den anden metode eller ”Hvidvinsmetoden” er lidt anderledes. Her starter man med at presse druerne, tilpas meget så der kommer den ønskede mængde farve ud af drueskallerne. På den måde får man en roséfarvet most, der bliver gæret til den færdige Rosévin.

Jeg synes du skal give Rosé en chance! – det kan sagtens være en god oplevelse.

Her kan du se mit udvalg af rosévin:

©druer.dk Rugaardsvej 5, 8680 Ry. +45 9154 8680