Gascogne


Gascogne

Når du hører ordet Gascogne, tænker du måske på solskin, bølgende grønne bakker, middelalder-landsbyer og ”De Tre Musketerer”, der alt sammen har gjort Gascogne til en populær turistdestination. Men Gascogne er også kendt for sin ”douceur de vivre”, der kan oversættes til noget i retning af: ”livets sødme”. Så kan det jo ikke overraske, at både foie gras og Armagnac stammer fra Gascogne.

Gascogne hører ind under den vinregion, der hedder Sud-Ouest. Sud-Ouest består af en del spredte vindistrikter og kan vel nærmest betegnes som det, der blev tilovers i det sydvestlige hjørne af Frankrig, da man havde gjort Bordeaux til en selvstændig vinregion. Sud-Ouest har aldrig haft så ”fint” et rygte, og måske derfor kan man finde rigtigt gode vine til meget fornuftige priser der.

Producenter:
druer.dk forhandler vine fra følgende producenter i Gascogne:
Domaine Chiroulet er en af de allerbedste producenter i Gascogne.
Domaine Chiroulet ligger i midt i armagnac distriktet, og der producere da også armagnac på stedet, men også rødvin, hvidvin, rosévin og den særlige regionale specialitet Floc de Gascogne!

I dag er det Philippe Fezas, der er sjette generation, der står for produktionen. Philippe arbejder også for egefadsproducenten "Seguin Moreau", og har en enorm viden og erfaring med lagring på egefade. Den viden bruger han selvfølgelig i sin egen produktion, hvor han bruger op til 5 forskellige slags egefade.

Vin fra armagnac distriktet produceret under applikationen ”Côtes de Gascogne”, der dække det samme område som ”Armagnac”, og ”Floc de Gascogne”

Chiroulet


Vine fra Gascogne:
druer.dk forhandler følgende vine fra Gascogne:
 
 
    Google+     

© druer.dk Rugaardsvej 5 8680 Ry +45 91 54 86 80