Gløgg er gløgg er gløgg?
Af Christian Kirring 26-09-2021 01:33Jeg har lavet en lille uvidenskabelig test af Gløgg.
Kan det betale sig at bruge gode vine til Gløgg ? - skal man gå efter den billigste vin? - eller måske hellere en færdigblandet?
Hvis du har fået mod på at lave gløgg efter opskriften i Videoen, så har du den her:
- 1 fl rødvin
- 1 fl portvin
- 1 alm. pilsner
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- 150 g rosiner
- 150 g hakkede mandler
- 1 økologisk appelsin i skiver
- 2 kanelstrænger
- 2 nelikker
- Rosiner lægger i blød i lidt portvin
- Sukker og vand varmes op, til sukkeret er opløst.
- Portvin, rødvin øl, nelliker, kanel, rosiner og appelsinen tilsættes.
- Det hele varmes op til ca. 75 grader.
God fornøjelse