Robertson


Robertson

Robertson er et ca. 14.000 hektar stort vinområde, der ligger omkring 130 km. øst for CapeTown.

Robertsons placering ca. 80 km. fra havet, og imellem to bjergkamme, giver et særligt gunstigt klima for vindyrkning. Om sommeren opstår der skyer, når den kørligere havvind presses op over bjergene. Det giver knap så hede eftermiddage, og sammen med de relative kølige nætter giver det en længere modningsperiode. En længere modning giver druerne mere smag. Som noget helt særligt for regionen er jordbunden i Robertson kalkholdig.

Druer:
I Robertson blev der før i tiden primært producert Chenin- og Colombard-druer, der blev brugt til det meget store hjemmemarked for Brandy. Nu om stunder skal man særligt lægge mærke til Chardonnay- og Sauvignon Blanc-druer til hvidvin samt Shiraz- og Cabernet Sauvignon- druer til rødvin.

Producenter:
druer.dk forhandler vine fra følgende producenter i Robertson:

Alexkia er en ung vingård, der ligger beskyttet i Eilandia dalen.
Alexkia estate ligge beskyttet i Eilandia dalen, der gennemløbes af Breede river. Alexkia er en ret ung vingård, der bliver drevet af Franco and Carla Maestroni. Franco og Carla har italienske rødder, og håber at kombinere det elegante og modne fra den gamle verden, med den sydafrikanske tilgængelighed. Der bliver også dyrket rosmarin på gården. Områdets klima minder meget om middelhavslandenes.

Læg også mærke til de smukke etiketter, der har vundet flere konkurrencer. Etiketterne har en smuk lilla mosaik af den svalelignende "Afrikansk Sort Sejler", der lever i stort tal omkring vingården. Den lilla farve er taget fra rosmarinplantens blomster. Etiketterne er skåret i en karakteristisk V form, der er inspireret af tagformen på Alexkias hovedbygning. Der er 4 hektar med vinplanter på vingården.

Alexkia
Hos Jan Harmsgat er produktionen lille men virkelig god!
Jans Harmsgat er både en vinproducent og et femstjernet hotel/restaurant. Vinene er meget tro mod druesorterne og en ret sydafrikansk stil. Der dyrkes Shiraz,Pinotage, Cabernet Sauvignon , Chardonnay og Sauvignon Blanc druer på stedet.Robertson er kendt som det område hvor meget at Sydafrikas konsumvin dyrkes, men der er også mange små kvalitets producenter, som Jan Harmsgat.

Jan Harmsgat Logo

Jan Harmsgat


Vine fra Robertson:
druer.dk forhandler følgende vine fra Robertson:
 
 
    Google+     

© druer.dk Rugaardsvej 5 8680 Ry +45 91 54 86 80