Champagne


Champagne

Intet andet vindistrikt i verden er på samme måde som Champagne blevet synonym med en vintype. På fransk taler man om la Champagne og le Champagne, men på dansk er Champagne både et vindistrikt og en vintype. Måske tror du fejlagtigt, at champagne er en mousserende vin, der kan være produceret hvor som helst i verden. Det er ikke tilfældet. Det er udelukkende champagne produceret i Champagne, der må kaldes champagne.

Der er noget nærmest magisk ved champagne. Hele åbningsritualet, den specielle prop og traditionerne gør det til noget særligt at åbne og drikke champagne. Du kan altid åbne dig en god flaske vin, hvis du har noget at fejre, men hvilken anden vin kan selv skabe en lejlighed på samme måde som champagne?

Der er tre forskellige godkendte druesorter i Champagne; Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier.
Champagner, der udelukkede er lavet af Chardonnay, kaldes "Blanc de blancs" – der kan oversættes som ”Hvid af hvide”. Champagner der er lavet af Pinot Noir, Pinot Meunier eller en blanding af dem, kaldes ”Blanc de noirs”, der betyder: ”Hvid af sorte”.


Producenter: druer.dk forhandler vine fra følgende producenter i Champagne:

Henri Giraud laver Champagne i absolut topklasse
Champagnehusene er normalt rigtigt gode til at promovere sig selv, men Henri Giraud, er måske undtagelsen der bekræfter reglen. Giraud er det ældste Champagnehus der stadig ejes af den familie der grundlagde det. Huset blev grundlagt allerede i 1625, før Champagne i den form vi kender den i dag fandtes, og Claude Giraud der driver huset i dag er 12. generation. På trods af at Giraud har levet sit eget mere tilbagetrykket liv i alle årene, så er de store internationale vin-personligheder ved at få øjnene op for Henri Giraud.

F.eks. skriver Robert Parker i februar 2010:

” Claude Giraud makes some of the most unique, individualistic wines in Champagne. All of the wines bear the unmistakable stamp of the Grand Cru vineyards of Aÿ. The top selections (Code Noir and Fut de Chene) are vinified and aged in oak, which plays an important role in shaping many of the finest wines here. At their best, the Giraud Champagnes offer incredible intensity, class and balance."

Heri Giraud ligger i den historiske by Aÿ, der er det geografiske, historiske og kvalitetsmæssige hjerte af Champagne. Indtil 1887 blev Champagne faktisk kaldt ”Vin fra Aÿ”, og flere at de store Champagnehuse har stadig til huse i Aÿ. Det gælder f.eks. også Bollinger, som rigtigt mange kender fra James Bond filmene.

Henri Giraud_logo

Henri Giraud


Champagne:
druer.dk forhandler følgende vine fra Champagne:
 
 
    Google+     

© druer.dk Rugaardsvej 5 8680 Ry +45 91 54 86 80