• Serol - Enjôleur

  Enjôleur kan oversættes: ”Forfører” eller ”forførerisk” og det er i sandhed en forførerisk vin. Super frisk smag, med nuancer af citrus og syrlige røde bær. Enjôleur er en fortrinlig vin helt for sig selv, f.eks. på terrassen, eller som aperitif.

  Druer.dk anbefaler servering  ved ca. 11 °C.

  Domaine Serol laver Rosé og hvidvine under applikationen IGT d’Urfé.

  Rosévinen er lagret 3 måneder i cement beholder, og kan holde sig min 2 år fra produktionsåret.  

  Vinfakta:
  Land: Frankrig
  Område: Loire dalen
   BOB: IGT d'Urfé
  Underområde: Côte Roannaise
  Type: Rosévin
  Druesort: Gamay
  Alkohol: 11%
  Størrelse: 750 ml.
  Produktion: Terra Vitis  110,00 kr.

  Forførende dejlig Rosé fra Domaine Serol

   

Domaine Serol

Domaine Serol ligger i Côte Roannaise området nordvest for Lyon. Området er et at de allerførste områder langs Loirefloden hvor der dyrkers vin, og udgør dermed starten på Frankrigs længste vin område.

Vingården drives i dag af Stéphane Serol, der er femte generation på stedet. Sammen med sin kone Cairine står Stéphane i spidsen for en omstilling fra konventionel drift til økologisk. Vingården har været registreret af ”Terra Vitis” siden 2002. Terra Vitis er en sammenslutning af vinproducenter, der er dedikerede til at lave vin der afspejler det område det er dyrket i, og derudover dyrke vin med respekt for miljøet og sikre ordentlige arbejdsforhold.

I samarbejde med Pierre Troisgros, der driver den trestjernede restaurant Maison Troisgros i nabobyer Roanne har Stéphane fået certificeret en del af vinmarkerne som økologiske af Eco Cert. På de økologiske marker dyrkes der druer der bruges til en cuvee der sælges som hus vin på Maison Troisgros.

Der dyrkes primært Gamay druer på gården, der af de fleste nok er mest kendt som druen der bruges i Beaujolais. Der er da også kun ca. 50 km. til Beaujolais området, så druen føler sig hjemme i begge områder.Domaine Serol logo
 
 
 
    Google+     

© druer.dk Rugaardsvej 5 8680 Ry +45 91 54 86 80