Domaine Serol

Domaine Serol ligger i Côte Roannaise området nordvest for Lyon. Området er et at de allerførste områder langs Loirefloden hvor der dyrkers vin, og udgør dermed starten på Frankrigs længste vin område.

Vingården drives i dag af Stéphane Serol, der er femte generation på stedet. Sammen med sin kone Cairine står Stéphane i spidsen for en omstilling fra konventionel drift til økologisk. Vingården har været registreret af ”Terra Vitis” siden 2002. Terra Vitis er en sammenslutning af vinproducenter, der er dedikerede til at lave vin der afspejler det område det er dyrket i, og derudover dyrke vin med respekt for miljøet og sikre ordentlige arbejdsforhold.

I samarbejde med Pierre Troisgros, der driver den trestjernede restaurant Maison Troisgros i nabobyer Roanne har Stéphane fået certificeret en del af vinmarkerne som økologiske af Eco Cert. På de økologiske marker dyrkes der druer der bruges til en cuvee der sælges som hus vin på Maison Troisgros.

Der dyrkes primært Gamay druer på gården, der af de fleste nok er mest kendt som druen der bruges i Beaujolais. Der er da også kun ca. 50 km. til Beaujolais området, så druen føler sig hjemme i begge områder.