Rhône-dalen


Rhônedalen

Rhônefloden udspringer i Schweiz, men det er i Frankrig, på det midterste stykke af floden, de mest interessante vinområder findes. 

Det er områder som Châteauneuf-du-pape, Hermitage, Gigondas, Lirac og Tavel. Rhône har er utrolig lang vintradition, og det er meget muligt at det er Frankrigs ældste vinområde. Det er de kraftigere rødvine der har gjort Rôhne berømt, men der laves bestemt også hvid-, rose- og dessertvine der er værd at udforske.Producenter:
druer.dk forhandler vine fra følgende producenter i Rhône:

Château de Montfrin producerer spændende Rhônevine
Chateau de de Montfrin ligger hvor Gardon floden løber sammen med Rhône floden. Montfrin har fået sit navn fra latin ”Mons Fremans” der kan oversættes som vildedyrs bjerget eller bjerget med de vilde dyr. Når Rhône- eller Gardonfloden gik over sine breder flygtede de vilde dyr på bjerget. Slottet ejer lidt spredte marker, og lave vin under: Costières de Nîmes , Côtes du Rhône , Côtes du Rhône villages og Côteaux du Pont du Gard applikationerne. Pont du Gard er en imponerende akvædukt, færdiggjort af romerne omkring år 18 før vores tidsregning. Pont du Gard krydser netop Gardon floden. Næste gang du har en 5-Euro seddel I hånden kam du se et billede at Pont du Gard på den.

Udover vin produceres der også olivenolie på slottet. Både vin og olivenolie er certificeret økologiske.
Château de Montfrin

Château de Montfrin
 

Vine fra Rhône:
druer.dk forhandler følgende vine fra Rhône:
 
 
    Google+     

© druer.dk Rugaardsvej 5 8680 Ry +45 91 54 86 80