Loire-dalen


Loire dalen


Loirefloden er over 1000 km lang, og er dermed Frankrigs længste. Loire dalen er  delt op i underdistrikterne Anjou Muscadet, Sancerre, Pouilly-Fumé,Vouvray, Saumur,og Chinon. Hver underdisstrikt   indeholder igen mange forskellige mindre vindistrikter. 

Loiredalen er det største vindistrekt i Frankrig, målt på samlet areal, og derfor, er der naturligvis stor forskel på de vine der kommer fra i nærheden af flodens udmunding ved atlanterhavskysten, og dem der kommer fra længere oppe af floden. Loire dalen er særligt kendt for sine Sauvignon Blanc og Chenin Blanc baserede hvidvine. I tidligere tiden var det meget popolært blandt den franske adel, at have sommerbolig langt Loirefloden, og i masse vis af slotte ligger nu som reminiscenser fra en svunden tid, langs floden.


Producenter:
druer.dk forhandler vine fra følgende producenter i Loire:

Château de Fosse-Sèche er meget speciel producent fra Saumur i Loire-distrektet.
Château de Fosse- Sèche ligger i Saumur området, og bliver da også produceret under Appelation Saumur Contrôlée, på trods af at det ikke er de mest typiske Saumur vine der produceres. Guillaume Keller der ejer Chateau de fosse sèche, meget berømt i Frankrig, for at eksperimentere med sine vine. Netop fordi Guillaume eksperimentere meget er der stor forskel på årgangene. Årgangene bliver lavet efter hvorden den pågældende årgang rent faktisk var, så en solrig årgang smager ikke som en solfattig.
Fosse-Sèche

Fosse-Sèche
Domaine Ricard er en økologisk producent fra Touraine distrektet i Loire Dalen, med særlig fokus på Sauvignon Blanc.
Da Vincent Ricard overtog Domaine Ricard, lavede han en mindre revolution. Modsat de forrige fire generationer insisterede han på at dyrke økologisk og biodynamisk, og alt vin dyrket på domainet skulle aftappes i eget navn. Vincent selv har lært af de bedste i Loire dalen, og taget sine erfaringer med hjem til Domaine Ricard.
Domaine Ricard

Ricard
Domaine Serol

Domaine Serol ligger i Côte Roannaise området nordvest for Lyon. Området er et at de allerførste områder langs Loirefloden hvor der dyrkers vin, og udgør dermed starten på Frankrigs længste vin område.

Vingården drives i dag af Stéphane Serol, der er femte generation på stedet. Sammen med sin kone Cairine står Stéphane i spidsen for en omstilling fra konventionel drift til økologisk. Vingården har været registreret af ”Terra Vitis” siden 2002. Terra Vitis er en sammenslutning af vinproducenter, der er dedikerede til at lave vin der afspejler det område det er dyrket i, og derudover dyrke vin med respekt for miljøet og sikre ordentlige arbejdsforhold.

I samarbejde med Pierre Troisgros, der driver den trestjernede restaurant Maison Troisgros i nabobyer Roanne har Stéphane fået certificeret en del af vinmarkerne som økologiske af Eco Cert. På de økologiske marker dyrkes der druer der bruges til en cuvee der sælges som hus vin på Maison Troisgros.

Der dyrkes primært Gamay druer på gården, der af de fleste nok er mest kendt som druen der bruges i Beaujolais. Der er da også kun ca. 50 km. til Beaujolais området, så druen føler sig hjemme i begge områder.Domaine Serol logo

Serol
Château du Coing de Saint Fiacre

Château du Coing de Saint Fiacre ligger i Pays Nantais området, omkring byen Nantes i Loiredalen. Nantes ligger forholdsvis tæt på Atlanterhavet, og området her er koldt og fugtigt. Pays Nantais er den første del af Loiredalen, og er domineret af ”Melon de Bourgogne” druen, der bruges til Muscadet vinen. Muscadet vinen bliver ofte lavet ”Sur Lie”. ”Sur Lie” betyder at man ikke omstikker vinen, men lader gærresterne blive i tanken. Gæren nedbrydes og i processen dannes der spændende aromaer – ristet brød og gær er nogle af de typiske. "Sur Lie" er bedst kendt fra Champagne, så hvis du er vild med Champagne, så er Muscadet sikkert noget for dig!
Muscadet serveres typisk til skaldyr, muslinger og østers.

Château du Coing de Saint Fiacre drives af Véronique Günther Chéreau og hendes datter Aurore Günther. Familien har været i området siden det 15 århundrede, men Chateau du Coing blev købt af Véroniques far i 1973. Véronique og Aurore er meget dedikerede både når det gælder om at producere vin af høj kvalitet, og når det gælder bæredygtigt landbrug.Château du Coing de Saint Fiacre Logo

Château du Coing de Saint Fiacre


Vine fra Loire:
druer.dk forhandler følgende vine fra Loire:
 
 
    Google+     

© druer.dk Rugaardsvej 5 8680 Ry +45 91 54 86 80