• Henri Giraud - Hommage á Francois Hémart

  Har du prøver flere af de lidt lettere Champagner, så vil det være et spændende skridt videre at smage på Hommage á Francois Hémart, der er en lidt kraftigere Champagne.

  Hommage á Francois Hémart har været lagret på små egefade, inden den traditionelle anden gæring på flasken, og det giver en kraftig mere robust Champagne, der egner sig allerbedst til mad.  
  Druer: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay

   

  Vinfakta:
  Land: Frankrig
  Område: Champagne
   BOB: Champagne
  Type: Mousserende vin
  Druesort: Pinot noir ,Chardonnay
  Størrelse: 750 ml.
  Produktion: Konventionel  540,00 kr.

  Henri Giraud - Hommage á Francois Hémart

   

Henri Giraud laver Champagne i absolut topklasse
Champagnehusene er normalt rigtigt gode til at promovere sig selv, men Henri Giraud, er måske undtagelsen der bekræfter reglen. Giraud er det ældste Champagnehus der stadig ejes af den familie der grundlagde det. Huset blev grundlagt allerede i 1625, før Champagne i den form vi kender den i dag fandtes, og Claude Giraud der driver huset i dag er 12. generation. På trods af at Giraud har levet sit eget mere tilbagetrykket liv i alle årene, så er de store internationale vin-personligheder ved at få øjnene op for Henri Giraud.

F.eks. skriver Robert Parker i februar 2010:

” Claude Giraud makes some of the most unique, individualistic wines in Champagne. All of the wines bear the unmistakable stamp of the Grand Cru vineyards of Aÿ. The top selections (Code Noir and Fut de Chene) are vinified and aged in oak, which plays an important role in shaping many of the finest wines here. At their best, the Giraud Champagnes offer incredible intensity, class and balance."

Heri Giraud ligger i den historiske by Aÿ, der er det geografiske, historiske og kvalitetsmæssige hjerte af Champagne. Indtil 1887 blev Champagne faktisk kaldt ”Vin fra Aÿ”, og flere at de store Champagnehuse har stadig til huse i Aÿ. Det gælder f.eks. også Bollinger, som rigtigt mange kender fra James Bond filmene.

Henri Giraud_logo
 
 
 
    Google+     

© druer.dk Rugaardsvej 5 8680 Ry +45 91 54 86 80